2010/06/15

anlaşılası güç durumlar

yalnızlığı seviyorum diyip
kalabalıktan vazgeçemeyişinizi
sevmediğiniz yemeği
iştahla yemenizi.
doğrulara sığınırken
yalana olan düşkünlüğü.
cenneti görmek isterken
günahların gökdelenini dikmeyi.
hep aranan olmak isterken
arayan oluşunuzu.
dünyadan şikayet edip
ipini kendi limanınıza bağlayışınızı.
gerçek aşkı isteyip
elimize gelen tüm aşklara kucak açışı.
umrumda değil derken
umrumuzun başında oluşu.
ambalaj önemli değil derken
ilk önce ambalajdaki resme bakışı.
acıyı sevmezken
aslında acı verenlere sığınışı
anlamak ne güç aslında
daha ne çok şey yazabilirdi
yinede yazmayı severken
susmayı seçişimle,
noktalayasım var.
... görüyorum ...
... yapıyorum ...
... gülüyorum ...
... gidiyorum ...

3 yorum:

  1. bence işin özü , herzaman bir sebep vardır. yaranın sahibi kendini herzaman haklı görür. yarayı açanda haklıdır kendine göre. hepimizin yalanları var. kimi yalanları yaşatır. kimi köşe bucak yazarda yüz yüze vurgulayamaz. nihayetinde aynı suçu işlediklerinin farkında değillerdir. çünkü yalanın bir ölçü birimi yoktur. ayrıca insanlar hayatları boyunca iyi olmaya çalışırlar. örfleri ananeleri kültürleri. hep bu yönde kakıldığından , kişi bunun kendi fikri olmadığını kabul edemeyecek kadar erdemden uzaktır. insan özgürdür yasemin. insanlar , yani kültürlerin ve inanışların insanları , aslında doğru kabul ettikleri şeylerin doğru olmama ihtimalini kabul edemeyecek kadar erdemden uzaktır. irade hürdür. hükmedebilen gönlünce yaşar. hükmedemeyen diğerlerini şikayet eder hayatı boyunca. ve günahlarınla gurur duyan bir adam beslediğim için içimde , bu yorumu yazmayı borç bildim. çünkü günahlar , kimi insanların doğru kabul ettiği şeylerin tersini yapamaması halinde , kişiyi ondan soğutmak adına günahlar. çünkü dinleri kediler yarattı. ve mundar oldu tüm hazlar.

    YanıtlaSil
  2. ilk dikkatimi çeken örf adet,seni varya =)
    canlı olan herşey kendini hep haklı görmekle bişeyleri yendiğini düşünür.yalanlar duvarlardan geçip açığa çıkabilecek kadar gerçektir.sadece yalanı söyleyene ya da buna inanlara göre yalandır.aslında bilinir onun yalan olduğunu ama ruh tatmini derim hep,bu devinir sadece.belkide can çok kıyemetli.yalanda seçilen kolay yollardan biri.herşey gibi fazla özgürlükte iyi değildir zeko.kolay tüketirsin kolay tükenirsin.bu haz verir hatta seviyesi baya yüksek bi haz ama saliseliktir.günahların hepsiyle gurur duymak mümkün olsa keşke.ben siyah bi ruhum,belki günahkarlığım seninkilerden daha önde gidiyor.onun ruhumu sıkması bana bunu yazdırdı belkide.günah denilen şeyin boyutuda bilinenden ziyade insana göre değişen bir olgu.günahlar soğutmak adına olsada bence ısınmayı daha çok sağladığı göz önünde.

    YanıtlaSil
  3. bzı şeylere ulaşılamadığı için kolay tüketileceği düşünülür. oysa kimileri pek bi tadını çıkarır bunun. bişey insana nekadar doğru geliyorsa , onun gözünden dünya için en doğrusuda odur. normalde yalnış olduğunu bile bile bişeyi doğru kabul etmek gibi bi durum sağlıksız insanlarda olur. yaşanılanların yanlış olabileceğini söylemek ise , farklı düşünenlere söylenen mütevazi sözlerdir. günahların tek ısıtma sebebide sürtünme yada doya doya içmekle olur muhtemelen =) yani bana karşı yazacağın şeyde nihayetinde kendi egondan , hayatından yola çıkılarak söylenior. bu durumda ikimizde doğruyuz. yalnış olma ihtimalimiz yok. bişeye genelleme yaparak yalnış deme durumuda oldum olası beni geriyor. ben bunu yapmıyorum da demiyorum asla. yaptığım oluyor. ama benim hayatım , insanların yalnış dediği şeylerle dolu. çünkü çoğu benim yaptıklarımı asla yapamayacak.

    YanıtlaSil