2012/09/15

sıradan birşeyler anlatıyorum

zamanın kaybettirdiklerini kazanmaya çalıştık bahçede. hamağa uzanmışken semaverdeki çayın fokurtusuna, baltayla kesilen odunun sesi eklendi.bu kötü değil iyi birşey.çardaktaki kahkalar biraz hüzün içersede herşey yolundaydı. hamağın ipiyle kendine oyun çıkaran kedi,sohbetin bile ortasına girip kendiyle ilgilendiriyordu.
kuzenimle hamağa hangimiz yatacak telaşından sonra çözüm buluyoruz.
hamağa ikimiz sığamayacak kadar büyüsekte o hala göbeğimde uyuyacak kadar küçüğüz. hamağı koparacaksınız seslerine aldırmadan uyuyakalıyoruz yarım yamalak rahatımızda.
soğuk bastırınca mecburen kalkıyoruz yerimizden.
uykumun geri kalanına devam etmek için odaya gidiyorum ardımdan minik patinin geldiğinden habersiz. uyku arasında üzerimde bir ağırlık hissedip kalkıyorum. minik pati çoktan üzerime yatmışta benim tek yatağıma değil uykuma bile ortak olmuş. ışığı açınca ikimizinde tek gözü açık şapşal ifademizle birbirimize baktık bir süre. sonra ben onu odadan kışkışladım.biliyorum uykusu benden önce kanacak ve yorgandan çıkan ayaklarımı bir güzel oyuncak yapacak kendine.
...
hamağımın olduğu,gecenin her saatinde bahçesinde nefes alabileceğim,ayaklarıma dolanan bir kedinin oyunlarıyla, müstakil derme çatma bir evim olsun istiyorum.
apartmanlar ve o sonsuz ihtişamınız sizin olsun.bana huzuru getirin sadece.
bunları niye mi anlattım. çünkü ben sıradan bir insanım ve bu sıradan şeyler benim çok hoşuma gidiyor.

3 yorum:

  1. Sıradan yaşamının sırdan gibi gelen ayrıntıları sevimli kılıyor yazılarını...Fransız filmlerindeki sade anlatım ve yaşam tarzları gibi:))
    ps:ben bu sevimli patinin tutkunu olucam yakında :))

    YanıtlaSil
  2. senin gibi güzel anlatıp bakabilsem keşke.her yorumunda bir enerji var.bende bu yorumların tutkunu olucam yakında:)

    YanıtlaSil
  3. Betimlemelerini özlemişim...niye yazmazsın ki !

    YanıtlaSil